2018 är här och jag ser fram emot det nya året med lite extra spänning faktiskt, det är stora saker på gång nu!

Ordet för 2018- Genombrott

Nyårslöften är inte riktigt min grej, men inspirerad av min kära barndomsvän och “partner in crime”, Monika, vill jag välja ett ord som ska få agera ledstjärna för det här året. Tänker att mitt ord för i år ska få bli genombrott. Inte för att jag satsar på att bli rockstjärna eller så, om du nu trodde det, men jag tror att 2018 blir det år då jag kommer att ha fått tillräckligt många svar på mina frågor för att våga lämna det mesta av det grubblande-stadium jag befunnit mig i och börja agera lite mer konkret. Som om man stod och hackade i en stenvägg eller nåt sånt och det till slut gick upp ett litet hål, så att man kunde börja se vad som finns på andra sidan. Ett sånt genombrott.

En liten sneak-peak på vad som kommer att ske under året:

  • Jag kommer att delta i de tre sista tillfällena av kursen Framtidens by och även själv vara med och arrangera ett par nya, kortare utbildningstillfällen i Västernorrland (mer information kommer), ser väldigt mycket fram emot vad det kan ge.
  • Förstudien kring det sociala företag som planeras i Nätradalen ska sammanställas och mynna ut i ett förslag. Det ska bli otroligt spännande att få följa med på den resan och se hur det utvecklar sig.
  • Landbygdsriksdagen arrangeras av Hela Sverige ska leva i Örnsköldsvik den 18-20 maj. Fjällrävens center kommer då att fyllas på bredden med politiker, innovatörer, entreprenörer, omställare, landsbygdsutvecklare och allmänt intresserade som ska bolla, debattera och fundera kring de frågor som är de viktigaste för en levande och hållbar landsbygd. 20 studieresor kommer att arrangeras och ett gäng kommer att dimpa ner i Drömme under fredagen för att få se ett exempel på sann bya-gemenskap och levande föreningsliv.
  • 2018 är valår och jag har tänkt hänga med i debatten och försöka reda lite klarhet i vad de olika partierna har för inställning vad gäller hållbarhetsfrågor. I maj arrangeras också klimatriksdagen för andra gången och det ska bli spännande att se om folket kan pressa politikerna att börja agera i den riktning vi vet krävs för den omställningsprocess vi inte kommer att kunna välja bort.

Lokal matproduktion

Vad gäller mina egna projekt kommer jag under 2018 att börja jobba mer konkret för att försöka utveckla lokal matproduktion i Drömme, ett projekt som förhoppningsvis kan föra med sig många sidovinster. Min förhoppning är att det ska kunna utvecklas till ett gemensamt by-projekt som flera kan delta i, så tveka inte att ta kontakt med mig om du är det minsta intresserad! Mer information kommer också längre fram såklart.

Förändringar på bloggen

Sist men inte minst så kommer du kunna se ganska stora förändringar här på bloggen under året och jag kommer att bygga ut min plattform för att försöka sprida det här budskapet till en större krets och genom fler kanaler.

Det är alltså nu det roliga börjar på riktigt, så jag hoppas att du vill hänga med under 2018!