I början av sommaren berättade jag här på bloggen om hur man kan samla olika örter och blad för att göra sitt eget te. Jag tog sedan själv uppgiften på största allvar och samlade allt jag bara orkade och hann med under sommaren.

Tänkte att jag nu skulle dela med mig av resultatet. Här kommer därför recept på mina två favoritblandningar; en frisk som en vårbris och en med lite mer kraft, som en sensommarkväll:

Vårbris

Björklöv

Maskrosblad

Svartvinbärsblad

Nässla

Citronmeliss

Kamomill

Ringblomma

Sensommarkväll

Rönnblad

Hallonblad

Älggräs

Mynta

Syren

Ros

Jag tycker att det räcker med att låta bladen bara dra nån minut eller så, då blir det inte så beskt. Vill man ha mer smak tycker jag att det är bättre att ta lite större mängd blad, eller så kan experimentera med mer smakrika ingredienser, som torkat citronskal eller olika kryddor. Om man är ute efter den medicinska effekten behöver bladen dock dra betydligt längre, men det är inget jag fokuserar på här.

Har du samlat till te i sommar? Vilka var i så fall dina favoriter?