Vi fokuserar inte på att vara emot saker, utan på att utveckla och främja positiva möjligheter. Vi tror på att använda kreativitet för att engagera och involvera människor och att uppmuntra dem att föreställa sig den framtid de vill leva i. I det här visionsarbetet är det centralt att utveckla nya berättelser, ha roligt och fira framgångar.

Det är en av omställningsrörelsens åtta principer och kanske den jag gillar allra bäst. För ett hållbart samhälle kan inte bygga på nåt man är emot, utan måste grundas i det man längtar efter. Och en av de viktigaste faktorerna för att människor ska behålla sin motivation i omställningsarbetet har visat sig vara just att man firar sina framgångar. Det ska vara mer fest än protest helt enkelt!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8974-1.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8981.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8971.jpg

Och det här har vi tagit på största allvar i den Jordnära gruppen i Drömme. Därför har vi placerat fikabordet i mitten av våra odlingar, så att det ska bli tydligt att gemenskapen och glädjen står i centrum. Och i torsdags, när det var dags att fira in att vi slutfört jobbet med våran odlingsyta bjöd vi in byns barn på bullkalas och skyltmålning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8997.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_9037.jpg

Vi vill verkligen att barnen ska känna sig lite extra välkomna till våran odlingsyta och därför har vi odlat en hel del ärter, morötter och rädisor, sånt som är enkelt för dem att bara komma förbi och smaka. Och nu när de har varit med och dekorerat platsen hoppas vi att de ska känna sig som hemma. Det visade sig att den här platsen var ypperlig även för barn, med den lilla skogsdungen där man kan klättra i träd, sandhögen man kan gräva ner sig i och ensilagebalen man kan klättra upp på.

Vi kämpade på med alla färdiga plantor som skulle sättas ut, men hann trots allt inte klart innan kvällen var slut. Men vad gör väl det? Då har vi ju en anledning att fira invigning en gång till!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_9071.jpg