Har du nåt särskilt för dig på fredag kl 12? Om inte är du välkommen på en digital lunchdejt med Omställningsbyrån!

Omställningsbyrån är ett nätverk som jag är en del av, en arbetsgemenskap för omställare över hela Sverige, som träffas i första hand digitalt. På så sätt kan jag dela min arbetsvardag med andra omställare, även om vi befinner oss geografiskt långt ifrån varandra. Tillsammans kan vi dela erfarenheter och inspiration, utforska vad arbete är och kan vara, fortbilda oss gemensamt och bolla idéer och få stöd av kollegor om och när det känns motigt. 

Vi i Omställningsbyrån har lite olika yrkeskompetens; som bl a journalister, översättare, filmare, kursledare, arkitekter och föreläsare. Det som förenar oss är helt enkelt att vi genom berättelser, samtal och lärande arbetar för omställningen till en värld i ekologisk balans. Som vi med gott samvete kan lämna över till kommande generationer!

Bli medarbetare

Så om du är omställare och känner dig lite ensam ibland får du gärna ansluta dig till Omställningsbyrån. Vi välkomnar kollegor som också är omställare och som vill förmedla omställningens budskap. Då får du tillgång till den slutna Facebookgruppen och kan checka in med oss på måndagar kl 10, för att få möjlighet till den pepp och det stöd du behöver för veckan. Du får också ha dina kontaktuppgifter på hemsidan (tyvärr tekniska problem just nu), så att du syns för de kunder som skulle vilja anlita dina tjänster. Om du är intresserad av att bli medlem, skicka ett meddelande till hej@omstallningsbyran.se.  

Kärngruppen

Under det här första året har jag varit en del av kärngruppen i Omställningsbyrån, som ansvarar för samordning och övergripande arbete. I kärngruppen ingår även Akiko Frid, Jenny Lundahl, Sam Nygren, Mattias Olsson och Abigail Sykes. Medarbetare som vill delta i det arbetet är välkomna att hoppa på vid ett tillfälle per år, under hösten.

Omställningsbyråns vänner

Om du inte vill bli medarbetare, men ändå tycker att ämnet låter spännande, kan du gå med i Facebookgruppen Vänner till omställningsbyrån. Där delar vi vad som är på gång i Omställningsbyrån och bjuder in till omställningsfika, som jag nämnde i början av det här inlägget. Omställningsfikat kommer alltså att äga rum den sista fredagen i månaden under våren fram t o m maj, kl 12-12.45. Vid det här första tillfället kommer vi att informera om Omställningsbyrån. Vid resterande träffar kommer de som är intresserade att få vara med och välja bland en hel del spännande ämnen att samtala kring, såsom Arbete-fritid, Förhållande till sociala medier, Pengar, Stad och landsbygd, Självhushållning mm.

Missa inte det! Om du vill delta så läs mer här.